סרטן שחלה שחזר- לקראת מה הולכים?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/07/2019 | 01:11 | מאת: הבת של..

שלום אימי בת 67 וגילו אצלה סרטן שחלה בסוף שלב 3. היא עשתה טיפולי כימו, כריתה מלאה ועוד טיפולים. לאחר כ10 חודשים הסרטן חזר להתפשט והמרקרים התחילו לעלות שוב. אנחנו נכנסים לסבב נוסף של כימו יחד עם אווסטין פלוס אמא שלי נכנסה למחקר של אימנותרפיה (חא בטוחה אם האיות נכון..) רציתי לשאול מה בגדול סיכויי ההחלמה? האם הם קיימים או שהסטטיסטיקה מראה שאנחנו במרוץ נגד הזמן? ואם כן, על כמה זמן בערך מדובר (מה הטווח בסטטיסטיקה?) ברור לי שאין תשובה חד משמעית, שהכל תלוי במצב הבריאותי של האישה ובמשתנים רבים.. אבל חשוב לי להכין את עצמי ולדעת לקראת מה אנחנו נכנסים. אשמח לתשובה כנה במידת האפשר..

כפי שכתבת כל מקרה שונה, אבל לצערנו בחזרת המחלה האפשרות לריפוי מלא היא קטנה מאד ולכן המטרה למצוא את הטיפול המתאים שיתן הפוגה ממושכת ככל האפשר מהמחלה וכאשר בכל זאת חוזרת לתת קו טיפול נוסף. כולנו תקוה שהטיפולים החדשים ובכלל זה אימונוטרפיה יספקו מענה טוב יותר עם הפוגות ממושכות יותר. במגוון הטיפולים הקיים היום ידוע שזמן הממוצע להישרדות הוא מעל 5 שנים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית