Hpv בדיקה לא תקינה חוששת מאוד

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/07/2019 | 21:10 | מאת: תמר

שלום רב, בת 40 ללא ילדים. עוברת בקביעות כל 3 שנים בדיקת פאפ. עד כה יצאה תקינה. בבדיקה האחרונה שהתקבלה לפני מספר ימים התוצאה לא תקינה: hpv חיובי לזן 16 hsil. הופנתי לקולופוסקופיה וביופסיה ככל הנראה (נקבע תור לעוד שבועיים). רופא הנשים אמר שזה ״שינויים טרום סרטניים בדרגת חומרה גבוהה״ אני מאוד חוששת ובלחץ ומתקשה לתפקד. ומבקשת לברר שני דברים: 1. מה המשמעות של זה ? האם יכול להיות שכבר מדובר ממש במחלת הסרטן? לא מצליחה להבין מה זה שינויים טרום סרטניים...נאמר לי שזה לא סרטן אלא קדם סרטן וזה ממש לא מובן. 2. מה ההבדל בין טרום סרטן לסרטן במקרה של צוואר הרחם. אני פשוט ממש חוששת ואשמח אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות. בברכה תמר

17/07/2019 | 21:22 | מאת: המשך

מה הסיכוי במצב של hpv חיובי לזן 16 hsil שביופסיה תצא תקינה? האם קיים כזה סיכוי או שמראש לא.

יש סיכוי גדול שהתוצאה תהיה תקינה מכיון שלא כל הדבקה בוירוס גורמת לשינויים בתאים

שינוי טרום או קדם סרטני אומר שיש שיני בתאי צוואר הרחם שבמידה ולא יטופל ייתכן החמרה לרב רק לאחר שנים רבות של התקדמות לסרטן

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית