עליית מרקר לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

18/03/2019 | 18:22 | מאת: מלכה

אימי עברה לפני ארבעה שבועות ניתוח לפרוסקופי להוצאת שחלות בשל גידול אשר לאחר פתולוגיה נמצא ממאיר. כעת ממתינים לפט סיטי. המנתח אמר כי ממה שראה בניתוח חלל הבטן והאגן נקיים. בדיקת דם מהיום הראתה עליית סמן ca125 מ 100 ל 152. שתי שאלות; האם מה שהרופא אמר שראה בניתוח מהווה בסיס לאופטימיות באשר לתוצאות הפט. השנייה איך זה שלאחר הוצאת הגידול המרקר עלה ומה זה אומר.

בדרך כלל לאחר ניתוח חלקי של כריתת שחלות בלבד כשהתוצאה גידול ממאיר נהוג להשלים ניתוח נוסף גדול יותר ואז ניתן לדעת בודאות אף גדולה יותר מפט סיטי מה המצב

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית