מעקב לאחר קוניזציה- משמעות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/11/2018 | 13:03 | מאת: רוני

אובחנתי עם cin2 ועברתי קוניזציה. תשובת הקוניזציה:. transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia changes consistent with hpv cytophatic effect fragments of endocervical epithelium with no pathologic change 6 חודשים לאחר מכן בדיקת pap smear הראתה שאין אף זן של פפילומה אולם נכתב Transformation zone component present (endocervical/metaplastic cells). Atypical squamous cells of undetermined significance מה אפשר להבין מזה? מה הטיפול המומלץ?

המשמעות שהטיפול שעברת היה יעיל וכעת כשאין עדות לקיום של וירוס ה HPV הסיכון של חזרה קטן ביותר , אבל צריך המשך מעקב

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית