הריון כשהבעל בטיפול כימוטרפי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/10/2018 | 21:11 | מאת: לחוצה

שלום וברכה! בעלי עבר לפני כ3 חודשים ניתוח לכריתת מעי גס תת שלימה כתוצאה מגידול במעי. כיום מקבל קפציטבין פעמיים ביום (סך הכל 7 כדורים). אומנם לא הונחנו להימנע מהריון אך בפועל עשינו זאת. היום גיליתי שאני בהריון. האם קיימת סכנה לעובר? האם קיימת סכנה להריון בנסיבות הנ''ל? אשמח לתשובה בנושא. תודה!!

כמוטרפיה יכולה לפגוע באיכות הזרע, אבל תא הזרע שממנו נוצר ההריון נוצר 3 חודשים בטרם ההפריה, ז"א שלפי תארוך עוד בטרם החל הטיפול הכמוטרפי ולכן אם ההריון מתפתח בצורה תקינה ותעברי את כל בדיקות הסקר שיראו הריון תקין אז יש סיכוי מצוין שהילוד יהיה בריא

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית