עובר עם דופק וחשש למולה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/10/2018 | 21:01 | מאת: שמרית

שלום רב, בשבוע חמש להריוני הנוכחי ערכי הבטא בבדיקת הדם יצאו 108000. באולטרסאטנד שבוע 8 נצפה עובר עם דופק. לאחר מספר ימים החל אצלי דימום ובבדיקת אולטרסאונד נמצאו ציסטות ברחם. הדימום פסק ולאחר שבועיים הגעתי לביקורת. הרופא טען שלא חושב שמדובר בהריון מולארי. העבור מתפתח בהתאם לשבוע. אמר לי להמתין לשקיפות העורפית. בבדיקת בטא חוזרת הערך היה 208000 (שבוע 10) שאלתי, האם לא ניתן להבחין כבר בשבוע 10 האם מדובר בהריון מולארי?האם אין איזשהו מופע מיוחד? או האם מופע השליה ברור יותר ולכן ביקש שאמתין? תודה מראש!

כל עוד יש דופק לעובר והוא מתפתח בצורה תקינה, קשה לאבחן במצב מאד נדיר של הריון מולארי ערךשל בטה כ 200000 יכול להיות גם בהריון נורמלי

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית