קוניזציה של צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/07/2018 | 22:27 | מאת: רחלי

שלום, אשמח לקבל הסבר בנוגע לקוניזציה אבחנתית. מה ההבדל בינה לבין קוניזציה מלאה והאם מומלץ לבצע לאחר שבפאפ התגלו שינויים חמורים ו-HPV , אך בביופסיה שנלקחה במסגרת קולפוסקופיה התוצאות היו תקינות? מה יכול להסביר את הפער הרציני בין שתי הבדיקות? האם קיים סיכון ללידה מוקדמת גם לאחר קוניזציה אבחנתית והאם ההחלמה ממנה קלה? תודה רבה, רחלי

כאשר מתגלים שינויים משמעותיים בבדיקת PAP ובמיוחד אם זה נתמך בתוצאה של HPV מזן בעל פוטנציאל לגרום לשינויים חמורים ובביופסיה אין עדות לבעיה מומלצת קוניזציה במחשבה שאולי הביופסיה פספסה או שהממצא קיים עמוק יותר בתעלת הצוואר. אין הבדל מאד מהותי בין שתי סוגי הקוניזציה אשר כרוכות בסיכון יחסית קטן ללידה מוקדמת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית