ציסטה ועליה במרקרים.שאלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/01/2018 | 05:25 | מאת: שרון

שלום פרופסור בן אריה! האם ציסטה פשוטה בגודל 3-4 ס"מ יכולה להיות סרטנית? מדובר באישה בת 56. קראתי שהמרקרים עלולים לעלות בהרבה מצבים.אם כך,עד כמה זה אבחנתי? הרי זה די מפחיד.איך מבחינים שהעליה במרקרים באמת שייכת לסרטן שחלות ולא סתם לציסטה שפירה. תודה. שרון

הסיכוי לממאירות במקרה כזה הוא אפסי ואומנם המרקרים עלולים לעלות בצורה מתונה גם בציסטה שפירה ולכן הםלא אבחנתיים רק במידה ויש עליה מאד מאד גבוהה זה מחשיד לסרטן בשורה התחתונה בנתונים שמסרת אם הסמן לא ברמה של עשרות או פי מאות מהנורמה אין כל מקום לחשש

09/01/2018 | 06:51 | מאת: שרון

שלום!בנוסף לציסטה יש לי גם שרירן הרבה שנים בגודל של 8-9 ס"מ .אני פוחדת שאעשה מרקרים וזה יהיה גבוה גם בגלל הציסטה וגם בגלל השרירן וזה נורא,נורא מלחיץ.האם יש דרך לוודא שהכל בסדר בלי לבצע את המרקרים?וכמובן בלי לבצע ניתוח וביופסיה ישירה? תודה.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית