דגימה מתוך הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

10/02/2004 | 02:55 | מאת: מיכל

אני בחורה בת 40 . רירית הרחם של מעובה מאוד וכן קיימים אצלי שרירנים. יש לי דימום מוגבר מאוד בעת המחזור. הרופא קבע שיש לבצע בדיקת פיפל כדי לקחת דגימה מתוך הרחם. אני מפוחדת ורוצה לברר האם זה תהליך כואב, האם מרדימים באיזושהי דרך את המקום, ומה בעצם מחפשים בבדיקה כזו. בתודה מראש מיכל

11/02/2004 | 12:02 | מאת: אהובה

שלום מיכל, תוכלי לקבל מידע אודות הבדיקה "פיפל", אם תחפשי במנוע החיפוש באתר זה בפורומים. תקלידי - פיפל , ותקבלי הפנייה לשאלות ותשובות בנושא. מנסיון אישי - הבדיקה בדרך כלל לא מבוצעת בהרדמה, היא לא כל כך נעימה, אבל עם כאב מינימלי. היא באה לבדוק את תקינותה של רירית הרחם. בהצלחה!!!

שלום מיכל כפי שאהובה כתבה לל בנדיבותה, מדובר בדיקה היסטולוגית של רירית הרחם ע"י קטטר דק שיתרונה שהיא פעולה פשוטה המלווה באי-נוחות מינימלית ללא צורך בהרדמה בברכה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית