חשש כבד מסרטן השחלה זקוקה לעזר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/09/2017 | 12:56 | מאת: שולמית

שלום רב, בת 39 אחרי 4 לידות תקינות. לאחר הלידה הופיעה ציסטה ולאחר חודשיים נעלמה. לאחר חודש , בחודש אפריל בבדיקה שגרתית הופיעה עוד ציסטה עם ציסטה בת. הרופאה אמרה שיש להמתין ולראות האם היא תעלם מעצמה. לאחר חודשיים הציסטה עדיין היתה ונשלחתי שוב הביתה בנוסף נשלחתי לבדיקת מרקרים שיצאה תקינה. וכן בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי מדובר בציסטה פשוטה בגודל 35 מ"מ עם נוזל צלול עם ציסטה בת 11 מ"מ ללא נוזל חופשי באגן. נשלחתי להגיע לביקורת לאחר חודשיים. היום הייתי בביקורת והציסטה גדלה 44/50 מ"מ עם דפנות דקים ובתוכה 2 ציסטות בת של כ- 15 מ"מ ועוד ציסטה בת קטנה 5 מ"מ, ללא נוזל חופשחי באגן. הרופאה שאלה אם יש עבר של סרטן השחלות במשפחה ועניתי שאין. עצם השאלה הכניסה אותי לחרדות קשות. בנוסף סיפרתי לרופאה שבחודשים האחרונים אני סובלת מעייפות, בטן נפוחה, יציאות לפעמים קשות, גזים מרובים, ריפלוקס , תליפות במתן שתן יכול להיות כל רבע שעה,בחילות ומידי פעם כאבים חלשים ברגל שמאל בצד של הציסטה. אמרתי לה שאלו סימנים של סרטן השחלה אבל הרופאה טענה כי סימנים של סרטן השחלה מופיעים בשלבים ממש מתקדמים וכי אין קשר בין התסמינים שלי לסרטן השחלה. (אבל אולי יש לי סרטן מתקדם והיא פיספסה? )היא אמרה שלפי מה שהיא רואה באולטראסאונד זה לא נראה סרטני אך יש מקרים שזה יכול להיות גבולי, כלומר טרום סרטני. כששאלתי שאלות על גידול ממאיר היא אמרה שכרגע זה ממש לא אבל אי אפשר לדעת , היא קצת חששה מאחר והציסטה 4 חודשים לא נעלמה ואף גדלה קצת ואמרה שהיא נותנת לי לי הפנייה לייעוץ לניתוח להסרת הציסטה וזה רק במידה ואני רוצה שכן אפשר לחכות עוד חודשיים. אני מאד מאד מודאגת. אם היא בטוחה שזה לא סרטני מדוע נשלחתי לבדיקת מרקרים? מדוע שאלה אם יש עבר של סרטן שחלות במשפחה? אם זה לא סרטני אז למה זה גדל ולא נעלם תקופה כ"כ ארוכה? האם בבדיקת אולטראסאונד אפשר בוודאות לדעת שזה אכן לא סרטני? אם זה לא סרטני אז מה כן יכול להיות? ולמה יש לי את התסמינים של סרטן השחלה? מחילה על האורך אבל אני לא נושמת.

לפי תאורך הסיכוי לסרטן שחלה הוא אפסי תמיד שואלים על מחלות ממאירות במשפחה ללא קשר לציסטה שמצאו אצלך הגישה היא להסיר בניתוח כל ציסטה לא סדירה שלא נעלמת לאחר מספר חודשים לפי תאורך אומנם לא בטוח שניתוח הוא הכרחי וניתן לעקוב אבל אם יש כאבים נלווים אז מומלץ ניתןח מה שבטוח שזה לא סרטן

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית