דימום שלא בזמן מחזור

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/02/2004 | 13:26 | מאת: עינת

אני בת 29, ולוקחת גלולות כבר 9 שנים. עקב דימומים פוסטקוייטלים נשלחתי לבדיקת PAP לפני כחודשיים-וזו נמצאה שלילית. בזמן זה גם ביצעתי תרבית מהווגינה- ובדיקות דם ולא נמצא זיהום כלשהו. לאחר מכן נשלחתי לבצע אולטרסואנד וקולפוסקופיה. באולטרסאונד שחלה ימין הייתה מעט יותר גדולה משמאל-כאשר נמצאו בה זקיקם בגודל 9 מ"מ. בקולפוסקופיה נמצא איזור אצטו לבן שלא נצבע בלוגול. עקב כך הרופא לקח ביופסיה. הייתכן שבדיקת PAP תהיה שלילית והקולפוסקופיה חיובית? בנוסף, אם הביופסיה תהיה שלילית (הלוואי...) מה יכול להיות הגורם לדימומים? וכיצד ניתן להפסיקם? האם ייתכן שהגורם הוא וירוס שלא אותר בבדיקת הדם (PAPILLOMA VIRUS-PV) והאם וירוסים (וגם חיידקים) יכולים ל'הימצא' בבדיקת הביופסיה? למה עלי לצפות? תודה

08/02/2004 | 18:01 | מאת: ד"ר אילן אטלס

דמומים שלא בעיתם מקורם מסיבות הורמונליות, פוליפים , מיומות, זיהום, מבנה אנטומי, נגעים טרום סרטניים, וסרטן הקולפוסקופיה ובדיקת הפיפל - ביופסיה רחמית אמורות לברר את מקור הדמום וסיבתו פפ מספספ אחוזים רבים של בעיות ולכן הקולפוסקופיה באה לעזרה בברכה

12/06/2004 | 15:32 | מאת: אגמית

אני בת 25 יש לי חבר קבוע ואנחנו מקימים יחסים באופן סדיר אנני לוקחת גלולות(אנחנו נזהרים) והמחזור אצלי תמיד סדיר. לפני כשבועיים סימתי מחזור. להפתעתי היום התחיל לי שוב דימום כמו במחזור. מה הסיבה האפשרית? ומה עלי לעשות?

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית