עלייה במרקרים CA125 ו- CA15.3

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/02/2004 | 15:02 | מאת: איריס

שלום לכם. אני בת 43 וכבר שנתיים ושבעה חודשים לאחר גילוי סרטן שחלות וסרטן שד (בו זמנית אבל ללא כל קשר ביניהם).. בביקורת האחרונה אצל הגינקואונקולוג נלקח דם לבדיקת מרקרים. זה היה בסוף ינואר. אתמול נתבקשתי לעבור שוב בדיקת מרקרים בעוד כשבועיים לשם השוואה משום שהערכים עלו. לשם השוואה: בבדיקת המרקרים שנערכה באוגוסט 2003 היו הערכים: CA125-26.1 (בטווח הנורמה) CA15.3-22.9 (גם כן בטווח הנורמה) בבדיקה שנערכה בסוף ינואר 2004 היו הערכים: CA125-54 (הנורמה: 0-35) 32-CA15.3(הנורמה: 0-28) העלייה הזו מטרידה. שאלתי היא האם יש מקום לחשוד בחזרה של הסרטן/בהופעתו שוב? את הכימותרפיה סיימתי בינואר 2002 ואת ההקרנות סיימתי בסוף פברואר 2002. לאורך כל התקופה שאחר כך היו תנודות למעלה ולמטה אבל זה תמיד היה בטווח הנורמה, כך שלא היה כל מקום לדאגה. בנוסף, לא התייחסתי כאן לשאר הסמנים כי הערכים שלהם בטווח הנורמה) אודה על תשובה. בברכת שבת שלום ובריאות. איריס.

07/02/2004 | 04:50 | מאת: ד"ר אילן אטלס

היות ומרקר הינה בדיקה לא ספציפית ויש סיבות רבות שפירות היכולות לעלות את הערך ללא קשר למחלת הסרטן נהוג לוודא את העלייה בעוד בדיקה ובכך להוכיח האם זוהי תנודה שאינה קשורה למחלה או חשד לחזרת המחלה רצוי אם כך לחזור על הבדיקה בברכה

07/02/2004 | 09:47 | מאת: איריס

ואכן, נתבקשתי לחזור על הבדיקה בסוף החודש הקרוב. אקווה רק לטוב. תודה על התשובה ורק בריאות.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית