אפסס בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/10/2006 | 10:54 | מאת: אתי

הייתי אצל רופא השיניים עקב ריח לא טוב מהפה מצאו לי פצע קטן ןהרופא קרא לו אפסס אם אני לא טועה הפצע מעל שן שעברה טיפול שורש לפני 3 שנים הוא המליץ לי לעקור את השן ואני שאלתי אם אפשר להציל את השן הוא אמר שרופא שעובד איתו יחווה דיעה גם וניראה מה נעשה שאלתי היא באיזה מקרים חייבים לעקור שן? הרופא טען שהוא חושב שיש סדק וראינו יחד בצילום לא היה סדק באיזה מקרים חייבים לעקור אגב אני שותה מוקסיפן ומקווה שלפחות הריח המזעזע מהפה יעבור מה דעתך בעיניין?

22/10/2006 | 23:54 | מאת:

אתי שלום, לעיתים רחוקות מאוד רואים סדקים בצילומים, את הסדקים מאבחנים קלינית. ישנם הרבה מקרים שבהם עוקרים שיניים וכל מקרה לגופו. אם יש אובדן גרמי חמור או שיש חשד סביר לסדק או שלא ניתן להציל את השן ע"י חידוש טיפול-שורש אלו מקצת המקרים שבהם עוקרים שיניים. לגבי הריח-רע יתכן ומגיע מהדלקת או מהלשון או בין השיניים. ולכן ממליץ גם לצחצח לשון וגם לעבוד עם קסמי-שיניים. תוכלי בכל מקרה לקבל חוות-דעת שניה אצל רופא מומחה.