נסיגת חניכיים חמורה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/08/2006 | 16:30 | מאת: חן

שלום רב, בעקבות טיפול אורתודנטי שסיימתי זה עתה - נוצרה בשן אחת נסיגת חניכיים חמורה. הרופא שלי הפנה אותי למומחה חניכיים פרטי, אך רציתי לשאול, אם אפשר להמליץ לי על רופא טוב של קופת חולים כללית, שבה אני מבוטחת. שאלה נוספת, הרופא שלי הזכיר שכנראה אזדקק להשתלת חניכיים, האם תוכל להרחיב על הסיכונים והתהליך? תודה.

30/08/2006 | 11:44 | מאת:

חן שלום, בהשתלת חניכיים אנחנו לוקחים רקמת חניכיים ומשתילים אותה באזור הנסיגה. אם מדובר על נסיגה בשן אחת לרוב לוקחים את הרקמה מהחיך. סיכויי ההצלחה נעים באזור ה-85% לקבלת כיסוי מלא של הנסיגה והסיכון הוא שנקבל פחות, אבל אם זה לא באזור אסתטי זה לא קריטי. כאבים לאחר הניתוח הוא גם סיכון אפשרי, אולם ניתן לפיתרון בעזרת כדורים. את יכולה לעשות את הניתוח אצלינו ביחידה לחניכיים ברמב"ם בעלויות שדומות לקופות-חולים ודרך-אגב: שיניים הם לא בסל הבריאות. ניתן להתקשר בשעות הבוקר פרט ליום ב' ולקבוע תור לבדיקה. 04-8542983 (לליאת)