האם טיפול אותןדנטי יכול לגרום לנסיגת חנייכים?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

28/05/2006 | 13:00 | מאת: איציק

31/05/2006 | 12:30 | מאת:

איציק שלום, טיפול אורתודונטי פעיל גורם לתזוזת שיניים ע"י הרס ובניית עצם מתמדת. נסיגת חניכיים (רצסיות) יכולות לקרות בטיפול אורתודונטי. יש להתייעץ עם האורתודונט לגבי הסכנות שבטיפול הספציפי שלך.

29/07/2006 | 20:21 | מאת: מננה

שלום רב! בעלי, גבריאל, מאוד מקפיד על ניקוי שיניים וכמו שמקובל מגיע לשיננית פעמיים בשנה ופעם אחת בשנה לבדיקת רופא.אף פעם לו התלונן על דימום מהחניכיים, אך בכל זאת, בביקורו האחרון אצל השיננית נאמר לו שהוא סובל מנסיגת חניכיים וקיבל הפנייה לרופאת חניכיים. הרופאה בדקה את מצב ה"כיסים" והמליצה לו לעבור ניתוח חניכיים, אך לפני חן הוא צריך לגשת אליה פעמיים: פעם אחת לצורך גרידת חניכיים ופעם נוספת לבדיקה. מהי גרידת חניכיים בדיוק ואיך היא מתבצעת? (עקב בדיקת הכיסים הוא סובל כבר כמה ימים מכאבי חניכיים ונפיחות, לכן כרגע הוא מתלבט אם כדאי לו בכלל עוד פעם לגשת לרופאת חניכיים)האם היא כואבת ומסוכנת מבחית הזיהומים? (הרופאה בחרה לא להיכנס לפרטים) נודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לנו הסבר מפורט. שיהיה לכם שבוע טוב! בכבוד רב מננה .