דלקות חניכיים ונסיגה - בבקשה התייחסו לשאלתי.

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

28/04/2006 | 00:45 | מאת: לימור

שלום רב! יש לי שאלה דחופה ואני אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה בהקדם. אני סובלת מדלקות קשות בחניכיים: דלקת, אדמומיות, נפיחות גדולה בחניכיים, ולעיתים יישנם קצת כאבים, יחד עם זאת קיימת נסיגה. התחלתי טיפול אצל מומחה חניכיים ואני עושה טיפול שנקרא "הקצאת שורשים". השיננית אמרה ששום דבר לא יפתור את הדלקת רק צחצוח נכון. אני משתדלת לצחצח אחרי כל ארוחה, וגם מנסה לצחצח נכון. לפני מספר ימים עשיתי ניקוי בחלק העליון והחניכיים החלימו מעט, ומזה זמן רב הם היו ורודות, ופתאום הדלקת האיומה שוב חזרה. יש לי נסיגה בחניכיים, והשיננית אמרה שזה לא רציני, אבל קיימת נסיגה. עוד כשבועיים המומחה יאבחן מה המצב שלי. אני ממש מיואשת ואינני יודעת מה לעשות, מה עושים על מנת לפתור את הדלקות הללו, מדוע הם אינן עוברות? אציין כי הדלקת מאופיינת בעיקר בחיבור בין השיניים לחניכיים. יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד: מה שגורם לאובדן שיניים היא הנסיגה עצמה? האם נסיגה דרסטית באה ביום אחד, או שזה בא במשך השנים? האם ישנם שטיפות רפואיות או משהו אחר שיכולים לסייע? השיננית טוענת שרק הצחצוח יעזור. דבר נוסף, לא תמיד אני מצליחה לחדור עם הסיבים לעומק השן, מכיוון שיש לי גם בעייה אורתודנטית, וסיבי המברשת לא חודרים כמו שצריך. יחד עם זאת יש לי שיני בינה שכלואות בתוך החניכיים, האם זה יכול להיות קשור? והאם מברשת חשמלית יכולה לסייע? אני מודעת לעובדה ששאלתי המון שאלות, אך אני ממש חסרת אונים ומיואשת ואינני יודעת מה עליי לעשות. אם יש לכם איזשהו ייעוץ לתת לי, אני ממש אודה לכם. תודה מראש, סופ"ש נעים לימור

30/04/2006 | 20:26 | מאת:

לימור שלום לפי מה שתארת, טוב עשית שהתחלת טיפול אצל מומחה לחניכיים. הטיפול הכולל הדרכה והקצעת שורשים הוא הטיפול הראשוני ורק לאחר מכן יוכל הרופא לחניכיים להעריך את המשך הטיפול. הדלקת לא מתחילה ביום אחד ונמשכת חודשים ולעיתים שנים והטיפול לא עובר גם הוא ביום אחד וזו רק ההתחלה, אבל אל תתיאשי את רק בתחילת הטיפול. השטיפות לא יועילו ומה שחשוב בשלב זה הוא עבודתך בבית עם הצחצוח והעזרים בין השיניים וכמובן עבודת השיננית. אין הבדל בין מברשת חשמלית וידנית. מה שאמליץ לך זה הקפדה והשקעה יומיומית ותראי את התוצאות. בהצלחה.