תכשירים לשטיפות פה שאינן הורסות הרובד הטבעי ??

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/04/2006 | 22:41 | מאת: רוני

לד"ר שי פרנקנטל שלום . ברצוני לדעת על איזה תכשיר מי פה אתה ממליץ שאינו גורם להרס הרובד הטבעי בפה ? האם מרידול עונה על השאלה ?? או ליסטרין ??? כולם טוענים ששלהם הטוב ביותר אך אשמח לשמוע דעה מאדם מיקצועי שזו השכלתו. בברכה רוני - חיפה

25/04/2006 | 21:49 | מאת:

רוני שלום רוב שטיפות הפה משנות זמנית את הפלורה הטבעית, ובכל מקרה אין צורך להשתמש בשטיפות פה על בסיס יומיומי. החשוב הוא צחצוח נכון ויעיל של השיניים והלשון וכן להשתמש בעזרים בין-שיניים וללכת לתחזוקת שיננית קבועה. המשחת שיניים עושה את העבודה ואין צורך בשטיפות פה שגם ככה לא נכנסת לתוך הכיסים בחניכיים.