כיב בחניכיים מלווה בכאב חזק

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

09/03/2006 | 10:37 | מאת: אנונימית

שלום. זקוקה לעזרתכם והנחייתכם.מזה 3 ימים אני סובלת מכאבים עזים בחניכיים ואפילו בשיניים.כדורים לשיכוח כאבים משפיעים לזמן קצר.בביקור אצל רופאת שיניים נאמר לי שיש לי פצע/כיב שאינו קשור לשיניים-ניתנה לי תמיסת שטיפה.הלכתי בנוסף לרופא משפחה שאמר שהפצע הבודד שבינתיים בימים אלו הולך ומעמיק ומתפשט-זהו סוג מסויים של הרפס-ונתן לי ספריי s.o.s -הספריי אינו מקל על הכאבים. האם מספיקה דיאגנוזה של רופא משפחה ע"י פנס ונסיון של מטופלים קודמים שלו? האם לחכות ולסבול עם הספריי והכדורים או ללכת למומחה? אני יכולה לסבול כאב חזק-אבל כבר יומיים איני יכולה לאכול ולהצמיד את השיניים זו לזו..אודה לתשובה והנחיה.

12/03/2006 | 21:51 | מאת:

שלום רב, אם זה כיב בודד בחניכיים, יתכן ומדובר באפטה גדולה שעוברת לאחר כשבוע עד 10 ימים. אין תרופה להעביר אותה אלא רק תרופות להקלה על הכאבים. גם אורקורט E יכול לעזור עם מרשם רופא. במידה ולא עובר אחרי שבועיים אז ללכת למומחה לרפואת הפה.