הארכת כותרת וכתרים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/02/2006 | 11:31 | מאת: מיואשת

שלום לפני זמן מה הייתי אצל מומחה לחניכיים עקב דלקת כרונית מעל כתרים. נאמר לי כי עליי לעבור ניתוח הארכת כותרת וכתוצאה מכך יהיה עליי להחליף את 2 הכתרים, שכבר לא יתאימו בגודלם. שאלותיי הן: עשיתי ניתוח זה+ כתרים חדשים רק לפני שנתיים. מה הסיבה לכך שצריך לבצע ניתוח כזה שוב? ו- מה יהיה? כל שנתיים אצטרך לעבור את התהליך? האם השתלת שיניים יכולה לפתור את הבעיה? מה בעצם ההבדל מכתרים? תודה מראש, מיואשת

01/03/2006 | 22:11 | מאת:

שלום רב, אין צורך לעשות ניתוח כזה כל שנתיים וכתרים צריכים להחזיק מספר שנים. במידה והבעיה רק בכתרים אלו ולא כללית בכל הפה- הבעיה כנראה בכך שהכתרים הוכנסו עמוק מידי מתחת לחניכיים ובכך גרמו לדלקת כרונית או שהארכת כותרת לא הייתה מספקת. ויכולים להיות גם סיבות נוספות. בכל מקרה, שתלים מחליפים שיניים שאבדו ולא ממליץ לרוץ ולהחליף שיניים בשתלים.