נסיגת חניכיים - סד לילה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

10/01/2004 | 21:31 | מאת: ארנה

אני בת 56 וסובלת מנסיגת חניכיים מתקדמת. הפריודונט אמר שהשיניים נלחצות בזמן השינה. והמליץ על סד לילה. לי זה נשמע ממש היסחפות. האם סד הלילה באמת ישפר את מצבי? ובהזדמנות זו: אני מצחצחת שיניים אחרי כל ארוחה, ומנקה אצל שיננית כל שלושה חדשים. אז למה נסיגת החניכיים נמשכת בכל זאת?

20/01/2004 | 22:57 | מאת:

ארנה שלום, סד לילה יכול למנוע המשך שחיקה של שיניים, אך קשה לי להגיד לך אם זה ישפר אצלך את המצב. מחלת חניכיים נגרמת בעיקר מחיידקים אך ישנם גורמים שונים נוספים המשפיעים על המשך המחלה. יתכן והגורמים הנוספים אצליך יותר דומיננטים.