נסיגה ודלקת חניכיים וכיסים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

03/02/2006 | 00:33 | מאת: איתי 30

שלום רב. אני סובל(לא ממש סובל כי שנים שאין לי כאבי שיניים או חניכיים) מנסיגה ומדלקת חניכיים קלה עד בינונית בחלק מהפה.(אובחן אצל שיננית) כמו כן יש לי כתר בשן 26 ועומק הכיס בין שן 26 ל-27 הוא 5 מ"מ. ושם היה כאב בזמן שמדדו את הכיס. כמו כן יש עוד מספר כיסים של 4 מ"מ. נאמר לי שהנסיגה היא בגלל צחצוח אגרסיבי(מה שישתנה מעתה ואילך), מרכיבי רוק, וביקורים מועטים אצל שיננית. חוץ מצחצוח נכון, שטיפות מי פה עם אלמקס בוקר וערב,מה עוד ניתן לעשות כדי לעצור או להיטיב עם מצב החניכיים וכמו כן איך לצמצם את עומק הכיסים על מנת שלא יכנסו לשם שיירי מזון?? תודה רבה.

05/02/2006 | 23:17 | מאת:

איתי שלום נראה לי שאתה בכיוון הנכון. ממליץ על עידון הצחצוח, פגישות כל 3-4 חודשים אצל השיננית ושימוש בקסמים או חוטים בין השיניים. אין צורך בשטיפות יומיומיות. כמו כן ממליץ בכל זאת שתלך למומחה לחניכיים לבדיקה.