כהות חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/10/2005 | 23:38 | מאת: רותם

שלום! שתי השיניים הקידמיות שלי הן כתרים. מזה למעלה מעשר שנים, נוצרה לי כהות חניכיים מעל שתי השיניים. עשו לי צילומים על מנת לברר את פשר העניין ואף עברתי ניתוח להארכת כותרת וחיתוך המפגע, שבדיעבד הסתבר כטעות; הצבע האפור מעל שתי שיניים אלו פשוט נשאר. "שאר" החיניכיים שלי בעלי גוון ורוד בהיר, כלומר בריאות לחלוטין. אני אובדת עצות, אסתטיקה מאוד חשובה לי ומה עוד כשמדובר בחניכיים הקידמיות. שאלתי- האם ניתן להזריק לחניכיים פיגמט שיבהיר אותן? האם ניתן לעשות בכלל משהו? ב- ב- ק- ש-ה ממכם- תנו לי שבב של תקווה ותגרמו לי לחייך, תרתי משמע. רותם.

26/10/2005 | 23:30 | מאת:

רותם שלום לפי תאורך נראה ששתי השיניים הקדמיות עברו טיפולי שורש ונחשפו שורשי השיניים מתחת לכתרים או שהשורשים הכהים נראים מבעד לחניכיים. ממליץ לך לגשת למומחה לחניכיים שיעזור לך לפתור את הבעיה. את תוכלי לפנות ליחידה לחניכיים בבית-חולים רמב"ם בחיפה לטל. 04-8542983 או לחפש ברשימת המומחים באתר של האיגוד הישראלי לפריודונטיה www.perio.org.il