הצילו דלקות!!

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/09/2005 | 11:06 | מאת: יוחנן

אשתי עשתה טיפול שורש בשן 15 או 16 וכמה ימים לאחר הטיפול החלו כאבים קשים בשן עצמה עד שאפילו נגיעה קלה עם הלשון גורמת לכאבים עזים הלכנו לרופא שאמר שזה שום דבר וזה יעבור מה שאכן קרה לאחר כמה ימים. אולם, למרבה הצער לאחר כמה חודשים שוב חזרה התופעה כאבים חזקים למשך מספר ימים. בשלב זה ניגשו להתייעצות עם "מומחה" של ש.ל.ה. (שבסוף הסתבר שהוא רופא רגיל בדרגת הרופא הפרטי אליו הלכנו) שאמר שיש כנראה בעיה בטיפול השורש למרות שלא רואים ציסטות או משהו בצילום והטיפול נראה תקין וכן אין סדקים. הדבר נשנה שוב פעם עד שבפעם הרביעית לאחר שהלכנו שוב ל"מומחה" של ש.ל.ה. בעיר אחרת חזרנו שוב לרופא הפרטי שלנו והוא אמר שזה לא זיהום בשן אלא כנראה מסביב לשן בגלל שעדיין לא עשינו כתר מסביב למבנה. השאלות שלי הן כדלהלן: 1. האם זו תשובה הגיונית? זיהומים וכאבים ברמה כזאת אמורים לקרות כי לא עושים כתר. (ולא שאין בכוונתי לעשות כתר ) 2. האם לעשות כתרים לשתי השיניים (גם בשן הסמוכה יש טיפול שורש שעדיין לא עשינו לו כתר ) זה מה שיפתור את הבעיה? הרי לאחר שנעשה צעד כזה לא יהיה ניתן לפתוח את הכתרים בקלות על מנת להגיש טיפול נורמלי אם הכאבים ימשכו? 3. אם נאלץ לגשת לאנדודונט מומחה לטיפולי שורש לאבחנה וכו' האם הרופא שעשה את הטיפול מחוייב לשלם לנו את ההוצאות וכן לשלם על הטיפול מחדש (שכמובן לא נרצה לעשות אצלו לאחר פאשלה כזאת)? 4. היכן ניתן להתלונן על רופאים בנושאים כאלו? *רק אציין שהשאלה דחופה ביותר מאחר הכאבים כבר שבים ומתקיפים בפעם החמישית וכנראה שהיד עוד נטויה מבחינתם. וכן מצבנו הכלכלי לא מי יודע מה אז אם אפשר אבקש תגובה מהירה. יוחנן [email protected] או באתר

12/10/2005 | 00:10 | מאת:

יוחנן שלום 1.יתכן וכל הכאבים הם מהטיפול שורש אולם כדאי לבדוק עם מומחה לאנדודונטיה. 2. לא להזדרז לעשות כתרים לפני הייעוץ. 3. זיהומים יכולים לקרות גם לאחר טיפולי שורש טובים. 4. בהסתדרות לרפואת שיניים ניתן להתלונן על הטיפולי שיניים. ממליץ שתפנה למומחה לאנדודונטיה לאבחנה ואח"כ תחליט מה לעשות עם האבחנה. והעיקר שתרגיש טוב.