מבקשת בקשה תשובה בדחיפותתתתתתתתתתת

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

26/08/2005 | 00:07 | מאת: sivan

אני בת 21 ומזה כבר חודשים תמיד כשאני מצחצחת שיניים משום מה אני חשה שהשיניים שלי זזות כאילו שכל השורה של השיניים בלסת העליונה והתחתונה זזות. האם זוהי סתם תחושה או שבאמת יש איזשהיא נסיגה של חניכיים?????.? אני ממש חשה פחד ואני לא יודעת מה לעשות,זוהי רק תחושה???.. אני מצחצחת שיניים על הבשר ולאחר מכן על השיניים עם המברשת כלפי חוץ ממש כמו שהרופא הסבירה לי. האם זה בגלל שאני מצחצחת חזק?? לא יודעת ,לא נראה כי אני ממש משתדלת לא לצחצח חזק מה שכן אני כן משתדלת תמיד לצחצח ביסודיות עד סוף השיניים בכל לסת. יש לציין שאני כל יום מנקה בין כל שן ושן עם קיסמי עץ עד שהקיסם עובר בין כל שן ושן עד שהוא מגיע לתוך הפה,וזאת בהוראת הרופא עקב נטייתי לאבן בשיניים. בבקשההההה תעזרו ליייי.

11/10/2005 | 23:23 | מאת:

סיון שלום אני ממליץ לך לפנות למומחה לפריודונטיה (מומחה לחניכיים)לבדיקה וטיפול. יש מחלות חניכיים המתחילות בגיל צעיר ויש חשיבות רבה לגילוי מוקדם. את רשימת המומחים לחניכיים תוכלי למצוא באתר של האיגוד לפריודונטיה ולאוסאואינטגרציה- www.perio.org.il כמו כן ניתן להבדק בבית-חולים רמב"ם ביחידה לחניכיים. להרשם אצל ליאת בטל.04-8542983 בבוקר.