שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

09/08/2005 | 09:27 | מאת: שרית

יש לי גולה באיזור החניכים בצד שמאל היית אצל רופא כירוג הוא אמר לי שיש לי דלקת חניכים ושאני זקוקה למוסיפן בסיום המוקספין לטיפול שורש ולכתר בשיינים שאלותי הם: האם מוקספין מוריד את הנפיחות של הגולה ? והאם הגולה יכולה לעשות דימום בגרון.?? האם למוקספין יש תופעות לוואי מוסכנות ? אם המוקספין יוריד תנפיחות לגמרי? והאם קלרנידט יכול לעזור במקום מוקספין ואם לא .?? אם מוקסיפין עזר עלי בכול זאת לעשות את הטיפול שורש והכתרה בשן שמעלה הנפיחות ? ואם אני לא יטפל מה עלול לקרות אם אני ישתמש במוקסיפן ולא יעשה את הטיפול שורש והכתרה? ואם אני ישתמש במוקספין רק זה יכול לעבור לגמרי ? אשמח אם תענה על כל שאלותי הדחופות

26/08/2005 | 02:54 | מאת: רונן.(פנייה מ'ס 3 בבקשה לא לימחוק

14/09/2005 | 10:20 | מאת:

שרית שלום אני מתנצל על שרק היום התפניתי לענות על השאלות. האנטיביוטיקה לרוב מורידה את הנפיחות בצורת "הגולה" לזמן מסויים ואז יכולה לחזור שוב אלא אם כן מסירים את הבעיה שגורמת לנפיחות. הרופא לכן המליץ על טיפול שורש בשן ולאחר מכן כתר. הגולה לא גורמת לדימום בגרון ומתופעות הלוואי של המוקסיפן היא לעיתים חולשה.