כאבי חניכיים ודלקות

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

08/08/2005 | 03:08 | מאת: יוסי

אני מקפיד לצחצח את שיניי פעמים ביום בוקר ולילה וכל הזמן כואב לי החינכיים והם נפוחות וכאשר אני מצחצח או נוגע יורד לי דם מה עליי לעשות?

20/08/2005 | 23:27 | מאת: ציפי

ליוסי שלום, אני מניחה שהאופן שבו אתה מצחצח את שיניים לא נכון ועדיין נשארות שאריות של מזון בין השיניים לחניכיים. הנפיחות והדימומים מעידים על הצטברות של עששת ואתה צריך ללכת לטיפול אצל השיננית. היא גם תראה לך כיצד לצחצח את השיניים ביעילות. אני מציעה לך זאת מתוך ניסיון. לאחר שתנקה את העששת אני מציעה לך לצחצח את שיניים במשחת שיניים העשויה מהחומרים הטבעיים-ג'ל אלוורה מיוצב ופרופוליס ( אנטיביוטיקה של הטבע המיוצרת על ידי הדבורים משרף של עצים). במקרים שבהם יש דלקות חניכיים ניתן למרוח את משחת השיניים על החניכיים במקומות הכואבים, ולא לשטוף!! לאחר מכן ללכת לישון. למחרת בבוקר הכאב לא יורגש או שיופחת. חשוב לדעת במשחת השיניים הזו אין פלואוריד, משום שג'ל האלוורה והפרופוליס קוטלים את חיידקי העששת. אם תרצה פרטים נוספים תוכל לפנות אלי במייל. בהצלחה, ובריאות שלימה ציפי

14/09/2005 | 10:00 | מאת:

יוסי שלום אלו הם מסימני הדלקת שלא עברו עדיין וזקוקות לטיפול. ממליץ שתפנה למומחה לחניכיים. תוכל לפנות גם ליחידה לחניכיים בבית חולים רמב"ם לבדיקה וטיפול. לטל. 04-8542983 לליאת, בשעות הבוקר.