חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/07/2005 | 13:45 | מאת: יעל

שלום, בעבר נהגתי לבצע ניקוי אצל שיננית מידי חצי שנה, האחרונה שהייתי אצלה יעצה לי להתייעץ עם רופא השיניים שלי האם עלי לגשת למומחה חניכיים, רופא השיניים שלי ערך לי 2 צילומים קטנים ואמר שאמנם יש נסיגה אך אין צורך במומחה. לאחר כשנה וחצי שבה לא ביצעתי ניקוי אצל שננית, ביצעתי ונאמר לי כי למרות מה שרופאי אמר לי, מכיוון שבתוחנות יש סימנים מסויימים עלי לגשת למומחה לשלול מחלת חניכיםם מסויימת. ברצוני לשאול האם אכן יש צורך בפניה למומחה ? מה טומנת בחובה בדיקה אצלו ואיזו מחלת חניכיים זו יכולה להיות? לידיעתך אני בת 27

27/07/2005 | 12:37 | מאת:

יעל שלום ממליץ לך לפנות למומחה לחניכיים לבדיקה האם יש לך מחלת חניכיים אגרסיבית (בעבר קראו לה מחלת חניכיים של הנעורים). ככל שמוצאים את הבעיה (במידה ויש) מוקדם יותר כך יכולים לטפל טוב יותר. תוכלי למצא את רשימת המומחים באתר של האגודה הישראלית לחניכיים www.perio.org.il כמו כן תוכלי להבדק ולטפל ביחידה לחניכיים ברמב"ם. להתקשר לליאת בטל. 04-8542983 בימים א, ג, ד, ה בבוקר.