מה יש לי?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

16/07/2005 | 09:42 | מאת: ענבר

שלום פרופ' אלי מכטיי, אני בת 30, ושלשום התחילו לי כאבים במקומות מאוד ספציפיים בחניכיים. בחך - למעלה קרוב לשיניים, ובצד שמאל של הפה - למעלה ולמטה. הכאבים גרמו לנפיחות עד שהתקשיתי בדיבור. בסוף היום עשיתי מי מלח, שגרמו לי לכאבים מאוד חזקים אך בכל זאת התחלתי להרגיש הקלה. כרגע הנפיחות נעלמה אך נשארו פצעים לבנים וכואבים בתוך הפה. כמה שאלות: 1. האם יש קשר בין כאבי גרון בלתי פוסקים שסבלתי מהם לאחרונה,חולשה וליחה לאותה דלקת בחניכיים? (האם יתכן שמדובר באותו חיידק?) 2. האם כדאי להמשיך בגרגור מי מלח כשיש לי כל כך הרבה פצעים? 3. האם כדאי לפנות לרופא, אם המצב השתפר. אם כן, לאיזה? (משפחה, שיניים, חניכיים?) יש לציין כי מעולם לא סבלתי מכאבי חניכיים. בתודה מראש, ענבר.

20/07/2005 | 10:00 | מאת:

שלום אין קשר בין כאבי גרון למחלות חניכיים, יתכן ומדובר בוירוס והוא יכול לחלוף אחרי מספר ימים. במידה ולא עובר ממליץ לך לפנות לרופא שיניים ובמידת הצורך גם לרופא א.א. גרון.