כאבים בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

01/07/2005 | 10:25 | מאת: אירית

יש בפי גשר בן ארבעה חודשים שמהיום הראשון להדבקתו כואב לי. הרופא שעשה לי את הגשר לא עלה על כלום חוץ מאשר קצת דלקת . נגשתי לרופא אחר והוא אמר שישאבנית ודלקת ואולי הכאב נובע מזה או שיש סדק בשורש השן שלא רואים בצילומים. הוא אמר שקודם יבדוק אם יש סדק בשורש השן שהיא בדיקה פולשנית ולכן הרדים לי את המקום ,הרופא לא מצא שיש סדק בשורש השן וטען שיכול להיות שהכאב נובע מהדלקת החניכיים ומהכיסים ולכן עשה לי נקוי עמוק אני חושבת שגם הקצאת שורשים. מאז עברו כמה ימים ויש לי עדיין קצת כאבים באזור מן רגישות בפנים וכשאני לוחצת מעט על הלחי אני מרגישה מעט כאב. האם יתכן לאחר כמה ימים שעדיין יש רגישות והאם בדיקה לגלוי סדק בשורש השן היא חודנית וכואבת.גם את הנקוי בחניכיים עשה לי בהרדמה. הרופא כרגע בחול ולכן אני לא יכולה לפנות אליו .

06/07/2005 | 10:07 | מאת:

אירית שלום, למציאת סדק בשן לעיתים יש צורך בניתוח אקספלורטיבי הנעשה בהרדמה, ולעיתים לא ניתן לראות את הסדק. לאחר הקצעות שורשים יכולים להיות כאבים ורגישויות מספר ימים שחולפים. ממליץ לחכות ובמידה ולא עוברים הכאבים לעשות את הניתוח.

17/03/2008 | 22:39 | מאת: אהרן רנרט

אני בן 81 . מלבד שן אחת יש לי שני שתלים בלסת התחתונה . יש לי שתי תתותבות-עליונה ותחתונה . בימים האחרוני יש לי כאבים בחניכיים סביב השתלים . סברתי תחילה כי הדבר נובע מהצחצוח - דבר שכבר היה פעם וחלף כעבור זמו\ן קצר. הפעם זה נמשך כבר 4-5 ימים והמצב אינו משפר ואולי אף החמיר אודה מאוד בעד תשובה מה ניתן לעשות אהרן ( ניצול שואה )