שינוי צבע החניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

30/06/2005 | 11:15 | מאת: מורן

לפני כחודשיים הבחנתי בשינוי צבע החניכיים שלי בפינה קטנטנה בין שתי שיניים, הצבע הפך סגלגל וצריך ממש להתקרב כדי לראות כי מדובר בשטח קטן מאוד שלא גדל במהלך החודשיים האחרונים, עכשיו נראה לי שבשן הסימטרית קורה אותו דבר. רופאת שיניים שאלה אותי למוצאי ואמרה שזה גנטי. זה מוזר שזה מופיע רק עכשיו, האם יש הסבר אחר - אני חוששת שזה יתפשט לכל הפה

06/07/2005 | 09:33 | מאת:

מורן שלום לרקמה בין השיניים קוראים פפילה והיא נהפכת לסגלגלה בצורה שכיחה בגלל דלקת. ממליץ לך לעבוד עם קסמים דנטליים בין השיניים (ולא "לפחד" מדימומים עקב כך) ולראות אם נעלם. יתכן וזו גם פיגמנטציה אתנית שאינה מתפשטת אלא מופיעה.