עישון ותופעות לוואי מידיות

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

17/06/2005 | 20:27 | מאת: מיה

אז ככה אני בת 19, לא עישנתי בחיי כלל. ב4 ימים האחרונים עישנתי סיגריה אחת ביום, והיום פתאום שמתי לב שהלסת התחתונה התנפחה בצורה שהעור בין השיניים התנפח ועלה עד לגובה מחצית השן, וכן גם השפתיים מצדן הפנימי מתקלפות - אין מילימטר שלא התקלף. יש לציין שגם הלשון שורפת במגע עם מאכלים חמוצים. מה קרה? האם זה אכן בעקבות העישון המועט? זוהי תופעה נפוצה בקרב מעשנים חדשים?

29/06/2005 | 10:15 | מאת:

מיה שלום העישון אכן גרוע ולא מומלץ להתחיל לעשן אך אין קשן בין התופעות האלו והעישון. ממליץ שתפני למומחה לרפואת הפה. תוכלי למצא את רשימת המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים: www.ida.org.il