"הארכת כותרת"

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/12/2003 | 22:40 | מאת: טוני

שלום, ברצוני לדעת מהו ניתוח הארכת כותרת. באילו מקרים עושים זאת ומה מטרתו. בתודה, טוני

31/12/2003 | 10:06 | מאת:

טוני שלום, ניתוח הארכת כותרת נועד למקם את החניכיים נמוך יותר ובכך לחשוף יותר את השן. במהלך הניתוח לאחר ההרדמה המקומית מסירים רקמת חניכיים ועצם מסביב לשן ותופרים את הרקמה במיקום נמוך יותר. ישנם מספר מקרים בהם יש צורך בהארכת כותרת לדוג' עששת עמוקה מתחת לחניכיים, קו שבר מתחת לחניכיים, קו השחזה מתחת לחניכיים, כותרת קלינית קצרה וכו'.