נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

10/06/2005 | 01:06 | מאת: חיים

שלום. אישתי סובלת מנסיגת חניכיים אשר לא נראת קשה. היא מקפידה על היגיינה אוראלית ומצחצחת אחרי כל ארוחה (1.האם צחצוח רב מדי מהווה גורם או זרז לבעיה?) רופא המליץ לה על ניתוח אך טוען שלזה יש רק 30% סיכויי הצלחה (2) האם זה נכון? האם זה שוה את ההוצאה הגדולה והכאב? (3)האם הבעיה תחמיר בהכרח? עברתי על השאלות והתשובות בפורום יש הרבה מידע ודיעות שונות,אמי היא שיננית ותיקה והמליצה על רופא ידוע- אך אני חושש שמא הוא לא מעודכן בכל החידושים. 4.היכן אפשר לקבל מידע בנושא? 5.למי כדאי לפנות לקבלת הטיפול בטוב ביותר/מירב האופציות? (ראיתי שאלות מקבילות בפורום אך לא תשובות אשמח לתשובה מפורטת כיוון שאשתי סובלת. תודה מקרב לב)

10/06/2005 | 15:03 | מאת: מהתחום

רשום את המייל שלך ואשתדל לעזור

11/06/2005 | 22:39 | מאת: חיים

[email protected]

15/06/2005 | 10:43 | מאת:

חיים שלום 1. להיפך, צחצוח נכון לפחות פעמיים ביום הכרחי לעצירת ומניעת מחלת החניכיים 2. אם הרופא טוען שהסיכויים של הניתוח הם כה נמוכים סימן שלדעתו אולי לא כדאי לעבור את הניתוח ולא שווה כל הסבל הזה. 3. לעיתים ניתן לשמר את המצב פחות או יותר על ידי תחזוקות קבועות ותכופות עם אמצעים כימיים/אנטיספטיים או אנטיבקטריאליים שונים. 4.את רשימת המומחים לחניכיים (פריודונטים) ניתן למצא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל WWW.ida.org.il 5.מומלץ לפנות למומחה לחניכיים שייתן לכן תשובות ואופציות נוספות.

04/07/2005 | 16:44 | מאת: ורדית

שלום יש לי שני כתרים בחזית הפה עם נסיגת חניכיים לא אסטתית. מה הם אותם אמצעים כימיים/אנטיספטיים או אנטיבקטריאליים שונים אשר ציינת? האם רוכשים אותם באופן עצמאי או שזה נעשה בטיפול אצל שיננית או רופא שיניים? האם הם מונעים נסיגת חניכיים נוספת או מעכבים את התקדמות התהליך? תודה מראש ורדית