השתלת 2 שיניים חסרות ומשמעותיות

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

13/05/2005 | 23:44 | מאת: שרמנטית

אני מעוניינת לבצע השתלה של 2 שיניים טוחנותהצמודות זו לזו, שנעקרו בעקירה כירורגית מכורח הנסיבות. תחום ההשתלות אינו נהיר לי כלל ועיקר. האם ניתן לבצע זאת במסגרת קופת החולים לבעלי ביטוח משלים? או אצל רופאים פרטיים בלבד? מה סדר גודל העלות של ביצוע השתלת שן? האם השתלת שיניים הנה בתחום סמכותו של רופא שיניים מומחה או שמא של פלסטיקאי או כירורג מומחה? לאיזה גורם מקצועי עלי לפנות לצורך ביצוע ההשתלה והאם תתכן דחייה של שתלי השיניים ומדוע? ובכלל אלו הסתבכויות יתכנו בטווח הקרוב ו/הרחוק כתוצאה מביצוע ההשתלה? תודה מקרב לב.

08/06/2005 | 09:57 | מאת:

שלום 1. רפואת שיניים לא כלולה בסל הבריאות ולכן קופות החולים לא משתתפות בהוצאות אלא הם תאגידים ציבוריים לכל דבר ועיניין. כל רופא או תאגיד גובה את המחיר שנראה לו נכון. 2.רצוי שמומחה למחלות חניכיים (פריודונט) ששתלים דנטליים הוא תחום מומחיותו יעשה את העבודה הזו. 3.יתכן מצב שהשתלים לא ייקלטו, כלומר שהעצם מסביב לא תתפס חזק לשתלים. במקרה כזה מוציאים את השתל ולאחר מספר שבועות משתילים שוב כיוון שהעצם נבנתה מחדש באותו אזור. כאשר השתל נתפס חזק לעצם ניתן להתקין עליו כתר.