נסיגת חניכיים כתוצאה מצחצוח חזק - דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

05/05/2005 | 11:19 | מאת: משה

שלום, מבקש את עזרתך. אני בן 32 בדרך כלל בריא.אני מצחצח בקביעות שיניים פעמיים ביום לפחות ומצב השיניים שלי תקין. לפני כ 3 שנים התחלתי להשתמש במברשת חשמלית. לאור הערות חוזרות ונשנות של רופאי שיניים שאני מצחצח חזק מדי ויש לי נסיגה בחניכיים. לאחרונה, הייתי אצל שיננית שטענה אותו הדבר. השאלה היא: היא המצב הפיך? היא המליצה להשתמש במשחת שיניים פרודנטקס איך המשחה יכולה לעזור? האם המשך שימוש נכון במברשת חשמלית יכול להמשיך לעזור? ומה עלול לקרות אם הצחצוח ימשיך להיות חזק? איך אוכל לוודא שהצחצוח שלי כבר לא חזק? ואיך ניתן לוודא שהנסיגה לא ממשיכה? לעזרתך המהירה אודה, משה

08/06/2005 | 09:19 | מאת:

משה שלום יש צורך להבדק ע"י מומחה לחניכיים שיתן לך הסברים מדוייקים לגבי הנסיגות בפה שלך דרכי מניעה וטיפול שמרני או כירורגי. לרוב הנסיגות לא חוזרות מעצמן ולעיתים יש צורך בניתוח להשתלת חניכיים. המשחה לא עוזרת במקרים אלו.