נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

21/02/2005 | 10:03 | מאת: מודאגת ולחוצה

שלום, אני בת 27, אובחנה אצלי נסיגת חניכיים . לאחרונה מתרבות דלקות החניכיים ובכל פעם שיש איזו דלקת, אני מרגישה כי השיניים זזות מעט- הייתכן? שיניי מטופלות, רופא השיניים טען כי אני מדמיינת את תזוזת השיניים, אך אני מרגישה זאת ואין זה דמיון. אני מאוד פוחדת מכך ששיניי יפלו - זה מדיר שינה מעיניי ומציק לי ביום יום. האם יש טיפול בנסיגה שנותן 100% פתרון- עם שימור השיניים הקיימות ( מדובר בשיניים קדמיות , תחתונות). האם יש משחת שיניים או מברשת של חברה מסויימת שמומלצות לצורך העניין??? מהם הטיפולים המקובלים והיכן ניתן לטפל באזור המרכז? האם הטיפולים הוכחו כמוצלחים לאורך שנים או שרק לתקופה מוגבלת. האם יש מצב שאשאר ללא שיניים??? תודה על תשובתך, אני מאוד לחוצה ואשמח לשמוע את תגובתך.

16/03/2005 | 11:50 | מאת:

שלום רב אני ממליץ שתפני למומחה לחניכיים שיבדוק ויטפל בך. כמובן ששיניים יכולות וגם זזות בזמן דלקת. ניתן לטפל ולייצב את המחלה בהצלחה רבה. תוכלי למצא את רשימת המומחים לחניכיים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר של האיגוד הישראלי לפריודונטיה.