דלקת בשן

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

31/01/2005 | 16:48 | מאת: מיכל

עברתי טיפול של סתימה בשן הבינה ובמשך כמה ימים כאבה לי השן (זה התחיל מייד אחרי הטיפול) ולאחר מס' ימים של כאבים הבנתי שעליי לגשת לרופא ולבדוק מה פשר הכאב. העור סביב השן התנפח ויש אדמומיות. הרופא אמר שזו דלקת ונתן לי נוזל לשטיפה. יש לי 2 שאלות: כיוון שאני מתגוררת בהולנד ולפי הנסיון שלי הטיפול כאן מאוד שונה מהארץ. 1. האם שטיפה זה הטיפול היחיד לבעיה ?(יש לציין שזה כואב מאוד) 2. מה הסיבה לדלקת שכזו?(ציינתי שהכאב התחיל מייד אחרי התפוגגות ההרדמה של השן) הרופא טוען שזה מניקוי לא נכון של השן, אבל אני לא שקטה עם ההסבר שכן לפני הטיפול לא היתה לי בעיה, האם זה יכול לקרות מחוסר היגיינה של הכלים או משהו בחומר ההרדמה? תודה מיכל

16/03/2005 | 11:22 | מאת:

מיכל שלום יתכן והנפיחות והדלקת נבעה מהכנסת טבעת מסביב לשן בעת הכנת הסתימה (דבר שנחוץ לביצוע הסתימה לעיתים). בכל מקרה שטיפה עם מי פה הינו טיפול ראשוני יעיל ובמידה ולא עובר/ או שישנם דלקות חוזרות יש לשקול לחתוך מהחניכיים או לעקור את שן הבינה.