שתלים ועישון

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

22/12/2003 | 21:15 | מאת: עמיר

שלום רב, אני עברתי לפני כשבוע ניתוח של השלמת עצם וכן השתלת חניכיים. אני מעשן סיגריות בקביעות. כעיקרון, רופאת השיניים שלי אמרה לי כי זה בסדר לעשן החל משעתיים לאחר הניתוח. רציתי לדעת, האם אכן כך הוא הדבר? האם אני יכול לעשן כאוות נפשי בתקופה זו (מעבר לסכנות הרגילות הכרוכות בעישון)? ואם הדבר אכן מסוכן, עד כמה הוא מסוכן להצלחהת השתל? במה זה פוגע? בתודה מראש, עמיר

30/12/2003 | 11:08 | מאת:

עמיר שלום, העישון פוגע ע"י מספר מנגנונים בתאים השונים ובתהליך הריפוי ולכן מומלץ לא לעשן. מחקרים שונים מראים הצלחות פחותות בפרוצדורות השונות לעומת מתרפאים שאינם מעשנים.

13/01/2004 | 09:27 | מאת: מאיה

שלום לך רציתי לדעת מהי השתלת חניכיים ולמי היא מיועדת והאים יש אנשים שבהם לא ניתן לבצע השתלה שכזו?

29/01/2004 | 19:03 | מאת: דימיטרי

שיקום אסתטי של חוסר שן קידמית בעזרת שתל