השתלת עצם +נתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/01/2005 | 10:14 | מאת: דליה

מה דעתך על נתוח חניכיים בלסת עליונה (חצי, חצי) ובו זמנית השתלת עצם? מה דעתך על השתלת עצם בשיטה של לקיחת דם ממני ושמוש בו?(אינני זוכרת את השם המקצועי) האם השיטה הוכחה כיעילה ומוצלחת לטטח ארוך? אשמח לתשובתך!

18/01/2005 | 21:20 | מאת: דליה

תוספת לשאלתי: האם השיטה של "טפול ראשוני" שכוללת נקוי אבנית בעיקר, יכולה למנוע נתוח חניכיים ,כאשר יש מצב מתקדם של נסיגת חניכיים ולאחר נתוח אחד שנעשה כבר בעבר? והאם יש הבדל משמעותי בניקוי אבנית בעזרת מכשירים שונים.?כלומר, האם איכות הניקוי תלןיה במכשיר? או שמספיק לעשות ניקוי אבנית קונבנציונלי רגיל ללא מכשירי מיוחד? תודה .

26/01/2005 | 11:19 | מאת:

דליה שלום הטיפול הראשוני במחלת חניכיים כולל הדרכה בגהות הפה סילוק אבנית והקצעות שורשים (ניקוי עמוק). במידה והינך סובלת ממחלת חניכיים מתקדמת רצוי מאוד שתהיי מטופלת ע"י מומחה לחניכיים, והוא יבצע את הטיפול הראשוני. לעיתים מספיק הטיפול הראשוני ולאחר הערכה מחדש נוספת המטופל יופנה לתחזוקות ולעיתים במידה וישנם כיסים עמוקים או דפקטים בעצם יש צורך בניתוחים. איכות הטיפול תלויה ראשית במבצע אך גם במכשירים השונים.

11/04/2008 | 16:37 | מאת: עמוס

שלום רב אני זקוק להשתלת עצם בלסת התחתונה ( דקה ונמוכה ) כדי לשים שתלים (5 שיניים כל הטוחנות ) הייתי אצל מספר רופאים ומתנחים הרוב לא מאמינים שזה יצליח. מנתח אחד הציע לי ניתוח השתלה כשהעצם ילקח מהסנטר, עבור הניתוח הוא מבקש 6000 ש"ח. מנתח שיניים אחר הציע לי ניתוח בו יושתל עצם מלאכותי , הוא דורש עבור הניתוח 13700 ש"ח. אני בן 50 ב 25 השנים האחרונות היה לי גשר בלסת הימנית התחתונה. אני מבקש לקבל מידע על ההבדלים בין הניתוחים , סיכויים , התייחסות למחירים ואם אפשר המלצות על מנתחים. תודה