"התפשטות" החניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

07/01/2005 | 09:28 | מאת: מורן

שלום. בשבועיים האחרונים החניכיים בלסת התחתונה פשוט "עולים" על השן האחרונה.זו לא הפעם הראשונה שזה קורה,אך זו הפעם הראשונה שהדבר מלווה בכאבים.ישנה נפיחות קלה,והרגשה של לחץ,אך לא הרגשה של דלקת(כאבים שבעקבותיהם יש חשק "לפוצץ" את המקום).הכאב נובע יותר מכך שהשן מציקה לחניכיים,אך גם כשהלשון סתם נוגעת באיזור, זה מציק.האם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה בשביל להחזיר את המצב לקדמותו?(שללתי מקרה של הזנחת השן) תודה.

26/01/2005 | 11:00 | מאת:

מורן שלום לפי תאורך מדובר בדלקת חוזרת של החניכיים מסביב לשן בינה. יש לבצע בדיקה ולראות האם לטפל בחניכיים מסביב לשן או לעיתים מפעת חוסר מקום בלסת או מסיבות נוספות לעקור את השן בינה. בכל מקרה הטיפול הראשוני כולל שטיפות פה וניקוי האזור היטב ולעיתים יש צורך גם באנטיביוטיקה.