דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/12/2004 | 16:34 | מאת: ר.

שלום, יש לי דלקת חניכיים. (ובטח אני גם זקוקה לסתימות ואולי אפילו טיפול שורש...) אני בחודש הראשון להריון. האם הדלקת חניכיים מסוכנת לי או לעובר (בגלל החיידקים)? תודה.

16/12/2004 | 21:49 | מאת: דר'

שלום, דלקת חניכיים הינה בעיה נפוצה באוכלוסיה. נשים בהריון נוטות להפתח תסמינים קשים יותר מהאוכלוסיה הכללית עקב שינויים הורמונלים. ניתן למצוא בקרב נשים בהריון תגובה "מוגזמת" של החניכיים לרובד החיידקים יחסית לנשים שאינן בהריון. לגבי שאר הטיפולים,החשש העיקרי שלנו היא מהקרינה הנפלטת ממכשיר הרנטגן ועלולה לפגוע בעובר במהלך הטרימסטר הראשון. מחקרים הראו שלחשש אין בסיס. מאידך, כדאי שתפני לרופא השיניים שלך לצורך טיפול בשיניים ותיידעי אותו שהינך בהריון. סביר להניח שהוא יעדיף לטפל בך בטרימסטר השני. בברכה

17/12/2004 | 07:57 | מאת: ר.

תודה על תשובתך. דיברתי איתו אתמול והוא באמת אמר שהוא יכול לטפל בי רק החל מהחודש הרביעי. השאלה שלי: האם אין משהו שיכול להקל על החניכיים? קניתי משחת שיניים בשם: סנסודין (ללא פלואוריד) להגנה לשיניים רגישות. מותר לי להשתמש בה בזמן ההריון? תודה

05/01/2005 | 14:02 | מאת:

שלום רב, רצוי לטפל במחלות חניכיים לפני ההריון ואם את בהריון מומלץ להבדק ולטפל כאשר השליש השני של ההריון הוא הנוח ביותר לטיפול, אולם אין מניעה לטפל קודם. נמצא קשר בין מחלות חניכיים ולידה מוקדמת של תינוקות עם משקל נמוך. תפני למומחה לחניכיים לבדיקה וטיפול.