ניתוח לעקירה ושתילה של כל השיניים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

29/11/2004 | 12:52 | מאת: איציק

שלום! הנני סובל מזה זמן רב מבעיות חניכיים. כרגע הגעתי למצב בו אני צריך לעקור את כל שיני ולבצע השתלה מחודשת. קיבלתי 2 הצעות משני רופאים שונים : האחד מציע לבצע ניתוח אחד הכולל את שלב העקירה , ניקוי החניכיים ומיד באותו הניתוח השתלת הכתרים כבסיס לשיניים . השני מציע לבצע ניתוח של ניקוי ועקירה בלבד , ורק כעבור זמן של ריפוי החניכיים ( כחודש עד חודשיים) לבצע את הוספת הבסיס לשיניים . שאלתי היא זו : האם עליי לבחור בדרך שמקצרת את השלבים תוך ידיעה שבהתפתחות הטכנולוגיה כיום ניתן לבצע זאת , או שאכן עומד הליך רפואי חיוני הדורש את המתנת "התאוששות" החניכיים לפני ההשתלות ?

22/12/2004 | 12:43 | מאת:

איציק שלום, מחקרים מהתקופה האחרונה מראים שיש יתרון לחכות כחודשיים לאחר העקירה ואז לבצע את השתלים. בכל מקרה, ההמתנה לא תזיק אלא רק יכולה לשפר. ישנם מקרים מסויימים שניתן לעקור ולבצע את ההשתלה יחד אבל לא בצורה גורפת.