מה יכולה לגרום שינה בינה שצריך לעקור אותה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/11/2004 | 00:17 | מאת: Nissim

שלום, יש לי שן בינה שצריך לעקור, השאלה שלי האם שן בינה זו יכולה לגרום לנפיחות שקדים ולדלקות ( או זוהומים ) באברים שונים בגוף כמו עיניים, מעי וכו'... ? עוד שאלה היא שאני מרגיש בדלקת בגרון במיוחד לאחר שני יושב ולומד יותר משעה רצוף, האם תנוחת ראש כזו ( הסכלות כלפי מטה על הדף ) יכולה לגרום לנפית שקדים בגלל אותה שן בינה שצריך לעקור? תודה רבה

12/12/2004 | 23:12 | מאת: דר'

באופן כללי, שן בינה שאינה במנח תקין של בקיעה עלולה לגרום למס' בעיות שתלויות באיזה מיקום שן הבינה נמצאת יחסית לחלל הפה, השיניים הסמוכות והלסת. בעיות נפוצות עקב שן בינה כלואה הינן: דלקת סביב כותרת השן (נקרא פריקורוניטיס), עששת בשן הסמוכה, עששת בשן הבינה עקב אי יכולת סילוק יעיל של רובד החיידקים, דחיקת שיניים, צסטות ועוד. יש לשקול כל מקרה לגופו ולבדוק סיכון מול תועלת בדבר עקירת השן היות ושן הבינה עלולה להופיע בסמיכות לעצבים או חללים אנטומים.

22/12/2004 | 12:27 | מאת:

ניסים שלום, לא ידוע לי על תופעות כאלו משיני בינה. לא נראה לי שיש קשר בין לימודים או לתנוחת הראש ודלקת