נסיגת חניכיים עד לאן?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/11/2004 | 11:45 | מאת: מעיין

רציתי להתייעץ, אני סובלת מנסיגת חניכיים הנובעת ככל הנראה בשל טיפול במטטרקסט(תרופה כימוטרפית). מאחר ואני עוברת סדרות של טיפולים בתרופה הזו ועוד אעבור בעתיד. אבקש לדעת: א. האם ישנה דרך להפסיק נסיגת חניכיים ב. מה הן הדרכים המקובלות (ואם אפשר הכי פחות כואבות ) לפתרון הבעיה. ג. הייתי ביעוץ אצל רופא מוחה לפני כשנתיים ולדבריו יש לבצע 3 ניתוחים של לקיחת עור מהחיך והשתלתו על החיניכיים.- איך זה יראה והאם זה הטיפול המיטבי לבעיה? מה יקרה אם אדחה את הטיפול המוצע עוד?

12/12/2004 | 23:17 | מאת: דר'

נסיגת חניכיים עלולה לנבוע מסיבות רבות ועל כן יש לאבחן את הרקע לנסיגת החניכים באופן מדויק וזאת כדי שנוכל לעצור את התקדמות הנסיגה ולשמור על גובה החנייכים לאחר הטיפול שננקוט. הייתי ממליץ לך להבדק ע"י מומחה לחניכיים שיאבחן את הסיבה לנסיגה וימליץ לך על טיפול מתאים. לרוב הטיפולים בכיסוי איזורי שורש שן שנחשפו עקב נסיגה הינם כירורגים. הרעין הוא די פשוט: לוקחים רקמת חניכיים מאיזור אחר בפה ומשתילים באיזור החסר. לטיפול יש אחוזי הצלחה גבוהים במידה ונעשה כראוי.

22/12/2004 | 12:12 | מאת:

מעיין שלום, ממליץ לך ללכת למומחה לחניכיים לבדיקה וטיפול כיוון שישנם טיפולים שיש לעשות לפני הטיפול במהלכו ולאחריו. בזמן הטיפול יש לבצע שטיפות פה ולדאוג לגיהות פה טובה ככל האפשר. את השתלת החניכיים מומלץ לדעתי לבצע לאחר סיום כל הטיפולים הכימוטרפיים.

22/12/2004 | 15:29 | מאת: מעיין

תודה על התשובה אך מה הדין אם הטיפולים הכימוטרפיים הם ללא זמן קצוב, הם נחוצים כל הזמן בהפסקות ? כמו כן מה יקרה אם לא אעשה השתלות כמומלץ? והאם הנזק שיקרה הינו בר תיקון בצורה כלשהי?