עקירות +שתלים-אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/11/2004 | 09:45 | מאת: מלי

לפרופסור מנטיי בתודה עלי לקחת מוקסיפן פורטה לפני טיפול שיניים (עקירות +שתלים )וזאת בגלל מום לב בעבר(עברתי נתוח תיקון לפני הרבה שנים A.S.D ) האם נכון לקחת 4 כדורי מוקסיפן פורטה שעה לפני העקירות,ולהמשיך עוד 5 ימים, או נכון יותר להתחיל לקחת יומיים לפני הטיפול 3 כדורים ליום ,ובסה'כ 7 ימים? אשמח לקבל תשובה מהירה מלי

12/12/2004 | 22:59 | מאת: דר'

הפרוטוקול האנטיביוטי שנכתב ע"י ארגון הקרדיולוגים מציין שיש ליטול כ- 2 גרם מוקסיפן (4 כד') שעה לפני הטיפול. הפרוטוקול מתייחס למומי לב ובעיות מסתמים מתוך מחקרים שמצאו שחיידקים שמקורם מחלל הפה עלולים לחדור לזרם הדם ולשבת על מסתמי הלב . המשך נטילת האנטיביוטיקה נתון לשיקול דעתו של הרופא המנתח והוא איננו קשור לבעיית המסתמים.

15/12/2004 | 12:53 | מאת:

מלי שלום, ארגון הקרדיולוגים האמריקאי (AHA) ממליץ על מתן אנטיביוטיקה מניעתית שעה לפני הפרוצדורה (מוקסיפן פורטה 4 כדורים יחד, כלומר 2 גר' ). מעבר לכך זה לשיקול דעתו של הרופא. חשוב שתדעי שהמניעה היא לא מוחלטת ודווחו מקרים שלמרות האנטיביוטיקה המניעתית התפתחו דלקות בלב.

16/12/2004 | 22:14 | מאת: דר'

במשך השנים הארגון שינה בכל פעם את ההתוויות ואת המינונים ובאופן כללי ניתן לומר שחל צמצום בשמוש באנטיביוטיקה הפרופילקטית