כיבים לבנים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

16/11/2004 | 18:23 | מאת: דורון איש שלום

בחודשים האחרונים מופעים לי בחלל הפה ובשפתיים כיבים(פצעים) לבנים בתדירות גבוהה והם חולפים רק לאחר שבועיים שלושה, שום טיפול לא עוזר ניסיתי כל מיני משחות כגון: מדיג'ל(MEDIJEL) וגם תרופות סבתא כמו מים ומלח, לימון ודבש, אבל אין שיפור. ממה נובעים הפצעים האלה? ואיך ניתן לטפל בהם? בתודה מראש

12/12/2004 | 23:03 | מאת: דר'

חשוב שתפנה לרופא השיניים שלך בזמן הופעת הכיבים. במרבית המקרים מדובר באפטות שסיבת הופעתם עדיין נדונה בספרות המקצועית. קיימות סיבות רבות להופעת האפטות כגון: ירידה במנגנון התנגודת החיסונית, חוסר בויטמינים ומינרלים, מצבי חרדה ודחק וכו'. לאחר האבחנה שמדובר באפטה אני נותן לרוב מרשם לאורקורט E. זוהי משחה שמכילה סטרואידים ויש למרוח אותה על הכיב לאחר יבוש המקום.

12/12/2004 | 23:03 | מאת: דר'

חשוב שתפנה לרופא השיניים שלך בזמן הופעת הכיבים. במרבית המקרים מדובר באפטות שסיבת הופעתם עדיין נדונה בספרות המקצועית. קיימות סיבות רבות להופעת האפטות כגון: ירידה במנגנון התנגודת החיסונית, חוסר בויטמינים ומינרלים, מצבי חרדה ודחק וכו'. לאחר האבחנה שמדובר באפטה אני נותן לרוב מרשם לאורקורט E. זוהי משחה שמכילה סטרואידים ויש למרוח אותה על הכיב לאחר יבוש המקום.