חתך בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/11/2004 | 12:22 | מאת: יעל

שלום רב, ביתי בת ה7.5 נפצעה בביה"ס לפני כשבועיים ממגלשה. שן חלב קדמית עליונה נפלה ונוצר חתך בחניכיים. רופא השיניים אליו לקחתי אותה מיד הודיע לי שאין פגיעה רצינית והכל יסתדר. לאחר יומיים הבחנתי שהחתך שבחניכיים נפער ושוב לקחתי אותה לרופאת שיניים אחרת. זו הסבירה לי שכיוון שעברו קצת יותר מ48 שעות אין טעם לתפור, יכול להסתדר לבד וגם עדיף שהשן הקבועה תצא וקבעה לי תור לעוד שבועיים. היום שבועיים אחרי הפציעה עדיין קיים בחניכיים חתך בצורת V הפוכה מעל השן. מבקשת לדעת מה הטיפול המומלץ? תודה יעל

15/12/2004 | 12:38 | מאת:

יעל שלום, עלייך לפנות למומחה לרפואת שיניים לילדים, ובכל מקרה הטיפול דורש מעקב קליני ורנטגני.