כאבי תופת בזמן אכילה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/11/2004 | 15:13 | מאת: יהודה

לפני כחצי שנה הייתי בטיפול שיניים ששיך לקופת חולים מסויימת. בטיפול הרופא היה אמור להוריד סתימה חדשה ולשים חדשה במקומה..מה שהוא לא עשה זה לסתום את הרווח בין השיניים כמו שהיה לפני הטיפול,לאחר הטיפול כאשר התחלתי לאכול נתקעו חתיכות מזון שם, נרקבו וגרמו לדלקת.מאז חזרתי אליהם כמה פעמים והם אמרו שאין להם מה לעשות,אינני יכול לאכול אוכל קשה כמו לחם ובשר..אם נתקעות שם שאיות מזון מיד מתפתחת הדלקת שוב ואני סובל מכאבי תופת במקום.. כיצד ניתן לרפא זאת?

08/12/2004 | 10:01 | מאת:

יהודה שלום, כאשר עושים שחזורים בשיניים יש להמנע מרווחים שיאפשרו דחיסת מזון בין השיניים ועל כן אני ממליץ להחליף את השחזור או לעשות כתר במידה ויש צורך כך שלא יהיה רווח.

12/12/2004 | 23:05 | מאת: דר'

יש להחליף את הסתימה בהקדם האפשרי. יצירת נק' מגע בין השיניים תמנע דחיקת מזון אל החניכיים.