נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/10/2004 | 00:48 | מאת: תמי מהצפון

מזה מספר שנים אני סובלת מנסיגת חניכיים כך שכתרים יושבים אצלי בקושי 4-5 שנים ואז מתחילה תזוזה . כמו כן הן אדומות כואבות .היתכן שהן גם גורמות לבלוטות לימפה תת ליסטיות להיות גדולות ובולטות (גם בסיטי ). היתכן שבעיות של דלקות בחניכיים יגרמו גם לאפצסים בפנים בעיקר מעל הלסט התחתונה. לאן פונים על מנת לטפל בחניכיים אדומות ומודלקות ונסיגת חניכים .לא הגיוני כל 4 -5 שנים צריך להחליף כתרים . 5 כבל צד בלסת תחתונה 3 בצד שמואל בלסת עליונה ו4 בצד ימין בלסת עליונה. האם ניתן לפנות למחלקה מסודרת בבית החולים. אם כן למי עלי לפנות להסדיר את העינין והאם זה בתוך סל הבריאות ? הבנתי שזאת מחלה. תודה על המענה תמי

27/10/2004 | 13:49 | מאת:

תמי שלום, לדעתי אין צורך להחליף כתרים אם עושים אותם טוב. צריך לבדוק את הסיבה לתזוזה ולנפיחויות. רפואת שיניים לא נכללת בסל הבריאות אבל יחד עם זאת תוכלי לקבל יעוץ וטיפול ביחידה לחניכיים בבית-חולים רמב"ם בחיפה. תוכלי להתקשר בימים א,ג,ד,ה עד הצהריים לטל.04-8542983 לליאת.