הקשר שבין נסיגת חניכיים לאורטודנטיה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

12/10/2004 | 18:21 | מאת: ברק

שלום, אני בן 23 וטופלתי בגילאים 13-15 טיפול אורטונדטי כולל טבעות על השיניים. לפני חודש הלכתי לאורטודנט שלי לאחר שלא ביקרתי אותו זמן רב והוא ראה שכאשר אני סוגר את הפה אחד הניבים העליונים שלי נסגר מתחת לניב התחתון. לדבריו, כתוצאה מכך הניב העליון מקבל מכות חוזרות ונישנות שגורמות לנסיגת חניכיים. הוא המליץ על טיפול חוזר בטבעות, לא משיקולים קוסמטיים (כיוון שלמעט פרט זה השיניים שלי ישרות ואני מעדיף להמנע מטיפול אורטונדנטי חוזר) אלא משיקולי בריאות הפה והחניכיים. בימים האחרונים ביקרתי רופא חניכיים בנושא זה, שאמר שיש לי נסיגת חניכיים לא חמורה באופן כללי, לא רק בניב הזה אלא גם במקומות אחרים (יש לציין שלכל משפחתי יש בעיות חניכיים), ולטענתו טיפול אורטודנטי הוא לא הפתרון כי זה מבנה הפה שלי, אלא ביקור עיתי אצל שיננית, צחצוח נכון ושימוש בחוט דנטלי. איני יודע מה לעשות לאור ההמלצה ההפוכה - מי הפונקציה העוסקת בנושא זה? אורטודנט או רופא החניכיים? תודה רבה.

13/10/2004 | 13:52 | מאת:

ברק שלום, נסיגות חניכיים לעיתים קורות כתוצאה מיישור שיניים. "מכות" של הניב לא גורמות לנסיגת חניכיים נוספת. על מנת לשמור על המצב הקיים יש לנקוט באמצעים שהמומחה לחניכיים יעץ לך.